Wat is Aikijudo en Aikijutsu

Aikijudo en Aikijutsu zijn zelfverdedigingsvormen waarmee je vrij snel leert om voor jezelf te staan. Alle aspecten en delen van je lichaam gebruikt je, waar ontspannen bewegen het belangrijkste is. Niet alleen in fysieke zin maar vooral in mentale zin.

Iedere les begint met een meditatie, daarna gaan we de warming-up doen en die is behoorlijk pittig! Na de warming-up zal er aandacht worden besteed aan val-breken want als je goed kunt vallen, is opstaan niet meer zo moeilijk.

In het Aikijudo en Aikijutsu, wordt geen competitie gehanteerd, er zijn geen wedstrijden maar wel het sparren aan het einde van de les om het geleerde in de praktijk te brengen.

Deze krijgskunsten zijn een uitgekiende manier om aan je eigen mentaliteit te werken, er is geen verleden, geen toekomst, alleen het moment in het nu is belangrijk. Aikijudo en Aikijutsu kenmerken zich door de talloze combinaties van klemmen op polsen, vingers, armen en directe worpen en houdgrepen.

Belangrijke onderdelen van iedere les zijn verder het hanteren van het Japanse zwaard en het toepassen van drukpunten. Ook stoten en trappen komen aan bod maar alleen de korte en snelle versies die ook effectief zijn.

De filosofie achter alle technieken is steeds dat er niets wordt kapotgemaakt. Door de lessen zul je niet alleen veel kennis maar ook de veel belangrijkere wijsheid over jezelf en anderen opdoen!

Deelnemen?

Vanaf maandagavond 24 augustus starten we weer met de introductiecursus Aikijudo / Aikijutsu voor volwassenen (ouder dan 15 jaar). De eerste bijeenkomst is gratis en geeft je de mogelijkheid om in vijf avonden kennis te maken met deze effectieve vormen van zelfverdediging en manifestatie. De les duurt steeds 1½ uur.

Onder leiding van Paul Verheij
06 – 38 37 19 45
info@aikirivers.nl
www.aikirivers.nl